Vetiver esszenciális olaj

A vetiverfű (Vetiveria zizanoides) egy indiai fűféle, amely Burmában és Srí Lankán is őshonos. A növény szárított gyöktörzseiből és gyökereiből vízgőzös desztillációval nyerik ki az illóolaját, amit ezeken a helyeken a “nyugalom olajának” neveznek.

A sűrűn folyó olaj színe a borostyán sárgától a sötétbarnáig változhat. Illata füstös, fás, a dohos föld és az eső áztatta erdő illatára hasonlít. Minél öregebb növényből nyerik, annál jobb minőségű az illóolaja. A férfikozmetikumokba használják fel leginkább az illatát.

A Vetivernek gazdag, egzotikus, összetett aromája van, ezért előszeretettel alkalmazzák parfümökben. Az érzelmekre ható nyugtató, stabilizáló hatása miatt ideális masszázsolaj. A talpra is dörzsölhető alvás előtt, hogy elősegítse a pihentető alvást. Belsőleg használva az immunrendszert erősíti.

Hatásai:

  • Izomgörcsoldó, ízületi gyulladásra, merevségre ajánlják
  • Elriasztja a molyokat, a rovarokat
  • Serkenti a vérkeringést
  • Szerelmi vágykeltő
  • Természetes nyugtató, kiegyensúlyoz, oldja a szorongást, véd a túlérzékenység ellen
  • Tonizál, egyensúlyba hozza a faggyúmirigyek termelődését, rugalmassá teszi a bőrt.

Felhasználás:

– Adjon 1-2 cseppet teához, vagy forró italokhoz télen az immun-támogató hatása miatt.
– Használja masszázsolajként az érzelmek megnyugtatására.
– Vegyen egy forró fürdőt néhány csepp Vetiver olajjal a mély relaxációért.
– Porlassza levendulával, doTerra Serenityvel, vagy doTerra Balance-al az érzelmek megnyugtatására és a stressz csökkentésére.
– Használjon egy fogpiszkálót a szükséges mennyiség kinyerésére az üvegből, ha a Vetiver túl sűrű ahhoz, hogy kijöjjön az üvegből. Egy kevés is elég lesz.

Az oldalon megfogalmazott állításokat nem ellenőrizte semmilyen hivatalos szerv.
Azok a sok-, esetenként több ezer éves tapasztalatokon alapulnak, és gyakran tudományos kutatások is alátámasztják.
A Doterra termékei nem tekinthetők hivatalosan diagnosztikai, élvezeti, gyógyító, vagy betegség megelőző készítményeknek.